Artrose in de rug

Artrose (lage) Rug

Artrose is de meest voorkomende gewrichtsaandoening van het bewegingsapparaat. Meer vrouwen dan mannen hebben artrose. Een gewricht bestaat uit twee botuiteinden die bekleed zijn met gewrichtskraakbeen. Bij artrose wordt de kwaliteit van dit kraakbeen minder. Bij slijtage neemt de hoeveelheid gewrichtskraakbeen af, bij artrose verandert de structuur van het gewrichtskraakbeen. Dit is een belangrijk verschil tussen slijtage en artrose.

Symptomen van artrose

In het gewrichtskraakbeen zelf zitten geen pijnsensoren. De pijn wordt grotendeels veroorzaakt door de structuren die rondom het gewricht zitten. De reactie van spieren, banden en kapsel van het gewricht geven de kenmerkende symptomen van een artrose: pijn, stijfheid, bewegingsbeperkingen, crepitatie (krakend geluid) en gewrichtsontstekingen.

Blijf niet lopen met lichamelijke klachten

OriGENE behandeling bij artrose (lage) Rug

Bij artrose is men geneigd (nog) minder te gaan bewegen, om de pijn te vermijden. Echter, juist het niet bewegen veroorzaakt grotendeels de structuurverandering van het gewrichtskraakbeen. Het is belangrijk om de juiste spieren goed te trainen, zodat deze spieren gestimuleerd worden. Bij OriGENE behandeling worden de rugspieren geïsoleerd getraind. Een optimale conditie van deze spieren is van het grootste belang. De rugspieren spelen immers een cruciale rol bij het tegengaan van stijfheid en bewegingsbeperkingen.

Veel voorkomende rugklachten

Lees hier meer over OriGENE behandeling bij artrose  of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over OriGENE behandeling bij artrose of andere rugklachten.

Meld u aan voor een gratis rugadvies

Laatste update: door Nicky Nellen

Nicky Nellen
Laatste berichten van Nicky Nellen (alles zien)
    Neem contact met ons op

    Heeft u een vraag? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.