Effectieve sportfysiotherapie bij blessure aan de onderste extremiteiten

Een sportblessure aan de onderste extremiteiten heeft onmiddellijk effect op uw sportprestaties. Vaak is sporten met een blessure aan bijvoorbeeld de hamstring of de achillespees erg pijnlijk en in sommige gevallen zelfs onmogelijk. Een sportgerichte behandeling en begeleiding door de sportfysiotherapeut van Spinesport brengt elke sporter weer zo snel mogelijk in topconditie. De sportfysiotherapeut richt zich op het terugbrengen van de belastbaarheid van de sporter(ster) naar het niveau van voor de blessure of hoger.

Hamstringblessure bij (top)sporters

Hamstringblessures kunnen acuut of chronisch/terugkerend van aard zijn. Een acute blessure is herkenbaar door een plotselinge en duidelijke pijn tijdens een bepaalde activiteit. In de chronische vorm komt de pijn meestal minder vaak door en is dan al een tijd aanwezig. Acute hamstringblessures treden vaak op bij sporters bij een plotselinge krachttoename of een plotselinge versnelling, zoals bij sprinters, hordelopers en verspringers. Hamstringblessures komen ook voor bij sporten waarbij veel wordt gesprint. Na een korte rustperiode moet de hamstring blessure intensief behandeld worden om uw spieren weer in topconditie te krijgen en om toekomstige blessures te voorkomen. Niet alleen begeleidt de sportfysiotherapeut van Spinesport u bij oefeningen die de hamstring versterken, ook de omliggende spieren worden aangepakt. Zo bereikt u een optimaal resultaat, waarbij u wint aan kracht, stabiliteit en flexibiliteit.

Achillespeesblessure bij (top)sporters

Achillespees blessures kunnen acuut ontstaan. De meeste klachten aan de achillespees zijn echter chronische klachten die in de loop van de tijd ontstaan. De blessure aan de achillespees wordt veroorzaakt door veel herhalende bewegingen bij bijvoorbeeld hardlopen en springen. Om een achillespeesblessure te behandelen, wendt u zich tot een sportfysiotherapeut. De sportfysiotherapeut van Spinesport zal u begeleiden bij het genezen van de blessure en het voorkomen van recidive. Door gerichte, spierversterkende oefeningen uit te voeren, bouwt u spierkracht en stabiliteit op. U kunt uw sport snel weer beoefenen na een goede behandeling door de sportfysiotherapeut.

Maak nu een afspraak bij de fysiotherapeut

Laatste update: door Nicky Nellen

Nicky Nellen
Laatste berichten van Nicky Nellen (alles zien)
    Neem contact met ons op

    Heeft u een vraag? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.