Fysiotherapie bij klachten aan de elleboog

Een elleboogblessure, zoals een tennisarm of een golfersarm, heeft direct effect op uw sportprestaties. Sporten met een tennisarm of golfersarm is pijnlijk en uw sportprestaties verminderen erdoor. Een sportgerichte behandeling en begeleiding bij de sportfysiotherapeut van Spinesport brengt elke sporter weer zo snel mogelijk in topconditie. De sportfysiotherapeut richt zich op het terugbrengen van de belastbaarheid van de sporter(ster) naar het niveau van voor de elleboogblessure of hoger.

Tennisarm bij (top)sporters

Een tennisarm of een tenniselleboog ontstaat door een overbelasting van één of meerdere pezen aan de buiten-bovenkant van de elleboog en een verkleving in de spieren. Een veelgehoorde klacht bij een tennisarm of tenniselleboog is een pijnlijke plek op en rond het bot aan de buitenzijde van de elleboog. De pijn kan doorstralen in de onderarmspieren en neemt toe bij tillen, kracht leveren met de hand en bij strekken van de pols terwijl de elleboog recht is. De pijn kan ook vanuit de elleboog naar de pols stralen. De sportfysiotherapeut van Spinesport zal een tennisarm of tenniselleboog met spierversterkende oefeningen bestrijden, zodat kracht en stabiliteit toenemen en de klachten verdwijnen.

Golfersarm bij (top)sporters

Bij een golfersarm of golferselleboog zit de overbelasting aan de binnen-onderzijde van de elleboog. Ook bij een golfersarm of golferselleboog zal de behandeling bij Spinesport gericht zijn op het versterken van de spieren nabij het ellebooggewricht, om kracht en stabiliteit op te bouwen en pijn af te bouwen.

Last van uw elleboog?

Laatste update: door Nicky Nellen

Nicky Nellen
Laatste berichten van Nicky Nellen (alles zien)
    Neem contact met ons op

    Heeft u een vraag? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.