Fysiotherapie bij enkelklachten

Met een enkelblessure is sporten pijnlijk of zelfs onmogelijk. Begeleiding door de sportfysiotherapeut van Spinesport brengt elke sporter weer zo snel mogelijk in topconditie. De sportfysiotherapeut richt zich met een actieve aanpak op het snel en blijvend terug brengen van de belastbaarheid van de sporter(ster) naar het niveau van voor de enkelblessure of hoger.

Enkelblessure?

Enkelverstuiking bij (top)sporters

Een enkelverstuiking herstelt over het algemeen vanzelf. Als natuurlijk herstel niet goed verloopt, dan zal de (sport)fysiotherapeut zich richten op het versterken van de spieren en de banden rond het gewricht. Als de enkelbanden gescheurd zijn, dan is eerst behandeling door een arts nodig, om een gipsverband aan te leggen. Met (sport)fysiotherapie werkt u aan het opnieuw opbouwen van spierkracht, flexibiliteit, balans, coördinatie en mobiliteit.

Enkelverzwikking bij (top)sporters

Wanneer de gewrichtsbanden bij een enkelverstuiking verrekt of beschadigd zijn, dan is er sprake van een enkelverzwikking. Een enkelverzwikking herstelt doorgaans niet vanzelf. Met gerichte (sport)fysiotherapie werkt u aan snel herstel. Door het trainen van de spieren rond het enkelgewricht versterkt u niet alleen de spierkracht, maar werkt u ook aan flexibiliteit, balans, coördinatie en mobiliteit.

Instabiliteit van de enkel bij (top)sporterss

Enkelinstabiliteit ontstaat door het niet goed genezen van de uitgerekte of gescheurde enkelbanden of herhaaldelijk zwikken van de enkel. Een van de belangrijkste klachten is het gevoel van instabiliteit. Bij instabiliteit van de enkel biedt sportfysiotherapie uitkomst. Door het gericht en effectief trainen van de spieren in de enkel en in de (onder)benen, verbetert spierkracht, balans, coördinatie en mobiliteit. Met de juiste aanpak herstelt u van enkelinstabiliteit zonder rest instabiliteit.

Enkelblessure?

Laatste update: door Nicky Nellen

Nicky Nellen
Laatste berichten van Nicky Nellen (alles zien)
    Neem contact met ons op

    Heeft u een vraag? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.