Fysiotherapie in Best, voor rugklachten en sportfysiotherapie

Fysiotherapie in Best

Welkom op de website van Spinesport Fysiotherapie Best. Voor fysiotherapie in Best staat altijd een van onze fysiotherapeuten voor je klaar. Van revalideren na een (sport)blessure tot aan de behandeling van COPD klachten. In onze fysiotherapiepraktijk hebben we behandelkamers voor 1-op-1 behandelingen, daarnaast hebben we een een ruime oefenzaal voor eventuele oefeningen.

Blijf niet lopen met lichamelijke klachten

Sportfysiotherapie Best

Voor sportfysiotherapie in Best ben je bij Spinesport Fysiotherapie aan het juiste adres. Onze sportfysiotherapeuten hebben een 2-jarige sportfysiotherapie opleiding met succes afgerond. Na deze opleiding is de sportfysiotherapeut in staat om sporters te begeleiden na een blessure. Daarnaast kan de fysiotherapeut je voorzien van adviezen en voorlichting.

Fysiotherapie voor rugklachten

Rugklachten kennen we in veel verschillende vormen. Van de specifieke lage rugklachten (klachten waarvan de oorzaak bekend is), denk aan ischias; artrose en herniaklachten. Tot aan de aspecifieke lage rugklachten. 80-90% van de rugklachten is aspecifiek. Dit houdt in dat de oorzaak van de rugklachten onbekend is.

Bij Spinesport Fysiotherapie Best hebben we veel ervaring met het behandelen van zowel specifieke als aspecifieke lage rugklachten. Onze fysiotherapeuten hebben na de opleiding algemene fysiotherapie verdere scholing gehad in het behandelen van lage rugklachten. Veel rugklachten worden met behulp van OriGENE therapie behandeld. Dit is een actieve vorm van therapie waarbij de lage rugspieren zeer specifiek getraind kunnen worden. Ook bij chronische klachten hebben we met OriGENE therapie prachtige resultaten weten te behalen.

Blijf niet lopen met lichamelijke klachten

Etalagebenen

Claudicatio Intermittens, in de volksmond beter bekend als etalagebenen. De oorzaak van deze aandoening is Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV). Bij deze aandoening zijn de slagaders in de benen vernauwd. Hierdoor krijgen de spieren minder bloed en kun je last krijgen van krampen in de billen, bovenbenen en kuiten. Van deze krampen zul je met name last krijgen tijdens inspanning.

Voor deze klachten bestaat een speciaal ontwikkelde looptraining, deze looptraining voer je uit onder begeleiding van een fysiotherapeut. De fysiotherapeut heeft hiervoor een cursus gehad. Bij Spinesport Fysiotherapie in Best heeft Simone deze cursus met succes afgerond. Daarnaast is Simone aangesloten bij het Chronisch Zorgnet. Chronisch ZorgNet is het landelijke netwerk van ruim 2200 gespecialiseerde therapeuten die gesuperviseerde beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bieden aan mensen met etalagebenen

Dry Needling in Best

Dry Needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut met behulp van dunne naalden de verhoogde spanning (hypertonie) van spieren kan verminderen. De naalden worden in de zogenaamde triggerpoints of spierknopen geprikt. Doordat de naalden in deze specifieke plekken worden geprikt lossen de spierknopen als het ware op en zal de spanning van de spier normaliseren.

Simone, onze fysiotherapeut in Best, heeft de opleiding Dry Needling met succes afgerond. Ze helpt je graag van je spanningsklachten af.

Benieuwd of Dry Needling iets voor je is?

COPD Behandeling

Onze fysiotherapeuten in Best zijn gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met COPD. Fysiotherapie bij COPD is meestal gericht op het op peil houden van uw conditie door inspanningstraining en spieroefeningen. Daarnaast kunnen er ademhalingsoefeningen ingezet worden om de kortademigheid te verminderen. De fysiotherapeut zal samen met de patiënt een op maat gemaakt behandelplan maken.

Onze fysiotherapeuten in Best hebben “korte lijntjes” met het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven. Hierdoor verloopt het contact met longverpleegkundigen en longartsen sneller en soepeler.  Voor longrevalidatie ben je bij Spinesport Fysiotherapie Best aan het juiste adres.

Fitness in Best

Bij Spinesport Fysiotherapie Best kun je onder begeleiding van een fysiotherapeut komen sporten. De fysiotherapeut zal aan de hand van jouw doelen een trainingsschema opstellen. Mocht je fysieke klachten hebben waardoor je liever begeleiding wilt bij het sporten dan ben je bij Spinesport Fysiotherapie in Best aan het juiste adres.

Podotherapie in Best

Naast de fysiotherapie & Fitness kun je op onze locatie in Best ook terecht voor podotherapie. Bij Spinesport Fysiotherapie Best hebben we een samenwerking met Podotherapie Hermanns.

Onze Fysiotherapeuten in Best

Jolanda Sillekens

 • Fysiotherapeut
 • COPD

Werklocatie: Best

BIG: 19040835104

AGB-Code: 04101172

Simone Haagoort – de Vries

Werklocatie: Best

BIG: 59914122104

AGB-Code: 04118409

Lars Ruwaard

 • Fysiotherapeut
 • COPD

Werklocatie: Best

BIG: 99925017404

AGB-Code: 04245758

Openingstijden

Maandag 08:00 – 19:00
Dinsdag 08:00 – 18:00
Woensdag 08:00 – 18:00
Donderdag 08:00 – 19:00
Vrijdag 08:00 – 16:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Contactgegevens

Spinesport Best: Rugexperts & Sportfysiotherapie
Adres: Raadhuisstraat 14, 5683 GG
Plaats: Best
Telefoon: 0499 707 030
E-mail: spinesport.best@gmail.com

Maak direct een afspraak !

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Reviews Fysiotherapie en behandeling rugklachten

  Laatste update: door Nicky Nellen

  Nicky Nellen
  Laatste berichten van Nicky Nellen (alles zien)
   Neem contact met ons op

   Heeft u een vraag? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.