Op zoek naar een goede fysio in Herten?

Bereikbaar tussen 8.00 – 19.00 uur

Fysiotherapie in Herten

Voor fysiotherapie ben je bij Spinesport Fysiotherapie Herten aan het juiste adres. Onze ervaren fysiotherapeuten helpen je graag bij je lichamelijke klachten. Onze moderne praktijk in Herten is voorzien van trainingsapparatuur en het OriGENE-toestel waarmee we veel rugklachten doeltreffend kunnen behandelen. Daarnaast hebben we een samenwerking met Il Fiore Healthcenter Roermond-Herten. Deze samenwerking houdt in dat we gebruik mogen maken van de faciliteiten van Il Fiore Healthcenter. Hierbij kun je denken aan de fitnesszaal waarmee de trainingsmogelijkheden uitgebreid worden.

Sportfysiotherapie Herten

Bij Spinesport Fysiotherapie in Herten voorzien we sporters van voorlichting, advies en behandeling bij sportblessures. Onze sportfysiotherapeuten hebben ervaring met het revalideren van sporters uit diverse sporten. Iedere sport kenmerkt zich door bepaalde blessures die vaker voor komen. Bij de verschillende sportblessures kun je denken aan: schouderblessures, elleboogblessures, knieblessures en enkelblessures.

Je hoeft niet eerst langs een huisarts te gaan met je klachten. Je kunt direct contact opnemen met ons, op deze manier zul je weer zo snel mogelijk op het sportveld staan.

Fysiotherapie voor rugklachten Herten

Rugklachten kunnen erg hinderlijk zijn en lang duren. Rugklachten kunnen we onderverdelen in twee groepen, de specifieke en aspecifieke lage rugklachten. Bij de specifieke lage rugklachten is de oorzaak van de klachten bekend. Denk hierbij aan ischias, scoliose, artrose, bekkeninstabiliteit. Bij aspecifieke lage rugklachten is de oorzaak van de klachten niet bekend. Ongeveer 80 tot 90% van alle rugklachten is aspecifiek.

Voor beide vormen van rugklachten bestaan verschillende behandelmethodes. De fysio in Herten zal samen met jou bekijken welke behandelmethode het beste bij je klachten past. Een mogelijke behandelmethode is Origene therapie. OriGENE therapie is een actieve behandelmethode waarbij de lage rugspieren versterkt worden om de stabiliteit van de rug te trainen. In het verleden is OriGENE therapie bijzonder effectief gebleken bij zowel specifieke als aspecifieke lage rugklachten.

Een gespecialiseerde fysiotherapeut van Spinesport kan je helpen bij je rugklachten en voorkomen dat deze chronisch worden.

Blijf niet lopen met lichamelijke klachten

Wat zeggen klanten over ons

Origene therapie Roermond
Fysiotherapie Roermond
Fysiotherapie Herten
Review Spinesport Roermond

Etalagebenen

Etalagebenen is de volksterm voor Claudicatio Intermittens. Etalagebenen is het gevolg van de aandoening Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV), dit is een vaatziekte. Door deze vaatziekte vernauwen de slagaders. Veel mensen met Etalagebenen zullen dit merken tijdens inspanning. Doordat de slagaders (naar de benen) vernauwd zijn komt er minder zuurstof in de benen. Mensen met etalagebenen kunnen dan last krijgen van een doof gevoel in de benen, krampen in de billen, bovenbenen en kuiten.

Voor etalagebenen bestaan specifieke looptrainingsprogramma’s om de doorbloeding te verbeteren en de klachten daarmee te reduceren. Onze fysiotherapeute in Herten, Josine van Nes, heeft de opleiding voor deze looptraining met succes afgerond. Daarnaast is Josine aangesloten bij het Chronisch ZorgNet. Dit is een netwerk van zorgprofessionals die chronische aandoeningen behandelen, waaronder etalagebenen en COPD.

Dry Needling in Herten

Dry Needling is een behandelmethode waarbij met dunne naaldjes verhoogde spanning (hypertonie) van spieren genormaliseerd wordt. De naalden worden in specifieke punten geplaatst in de spier, de zogenaamde triggerpoints. Triggerpoints zijn verhardingen in een spier die pijnlijk zijn als je er op duwt. Bij bepaalde klachten kan dry needling goed helpen, zoals bij: schouderklachten, tenniselleboog / golferselleboog, rugklachten en knieklachten. Maar ook bij spanningshoofdpijn of migraine kan Dry Needling verlichting geven.

Blijf niet lopen met lichamelijke klachten

Oedeemtherapie Herten

De oedeemtherapeut van Spinesport Fysiotherapie Herten is gespecialiseerd in het behandelen van vochtophopingen, littekenverklevingen en oncologische problematiek. Denk hierbij aan lymfedrainage, lymfeoedeem, lipoedeem, revalidatie na of tijdens kanker.

De behandeling is o.a. een milde massagetechniek volgens de methode van Vodder, waarbij het lymfesysteem wordt gestimuleerd.

Onze Fysiotherapeuten in Herten

Josine van Nes

 • Fysiotherapeut
 • Claudicatio Intermittens
 • Oedeemfysiotherapeut
 • Dry Needling

Werklocatie: Herten

BIG: 79912998304

AGB-Code: 04116991

Dave Eurlings

 • Fysiotherapeut

Werklocatie: Herten

BIG: 79055066704

AGB-Code: 04110740

Openingstijden

Maandag08:30 – 18:00
Dinsdag10:00 – 20:00
Woensdag08:30 – 18:00
Donderdag08:30 – 18:00
Vrijdag08:00 – 12:30
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten

Contactgegevens

Spinesport Herten: Rugexperts & Sportfysiotherapie
Putkamp 4, 6049 AK
Herten
Telefoon: 0475 745 103
E-mail: roermond@spinesport.nl
 

Maak direct een afspraak !

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Spinesport Fysiotherapie

  Laatste update: door Nicky Nellen

  Nicky Nellen
  Laatste berichten van Nicky Nellen (alles zien)
   Neem contact met ons op

   Heeft u een vraag? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.