Fysiotherapie in Maastricht, voor rugklachten en sportfysiotherapie

Fysiotherapie in Maastricht

Blijf niet lopen met lichamelijke klachten

De fysiotherapeuten van Spinesport Fysiotherapie in Maastricht helpen je graag bij je fysieke klachten. Door middel van verschillende behandelmethodes zijn onze fysiotherapeuten in staat om je van je klachten af te helpen. Bij lichamelijke klachten kun je denken aan een Schouderklachten, Rugklachten, Knieklachten of bijvoorbeeld Enkelklachten.

Sportfysiotherapie Maastricht

Ben je geblesseerd geraakt tijdens het sporten of gewoon een fanatieke sporter die wilt revalideren? Dan ben je bij Spinesport Fysiotherapie in Maastricht aan het juiste adres voor sportfysiotherapie. Onze sportfysiotherapeuten zullen in samenspraak met jou een behandelplan opstellen om je zo snel mogelijk weer klachtenvrij op het speelveld te hebben.

Onze fysiotherapiepraktijk in Maastricht beschikt over een ruime oefenzaal met veel trainingsmogelijkheden. De fysiotherapeuten in Maastricht zijn gespecialiseerd in een actieven revalidatie.

Fysiotherapie voor rugklachten

In Maastricht maken we net als bij de andere vestigingen van “Spinesport Fysiotherapie” gebruik van het OriGENE behandelconcept. Door middel van deze actieve training zijn we in staat om veel specifieke en aspecifieke lage rugklachten te behandelen. OriGENE therapie is een van de meest effectieve behandelmethode bij (a)specifieke lage rugklachten.

Specifieke lage rugklachten zijn rugklachten waarvan de oorzaak bekend is. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan: ischias, hernia-klachten, artrose, scoliose of bekkeninstabiliteit.

Bij aspecifieke lage rugklachten (ruim 80% van alle rugklachten) is de oorzaak van de klachten echter niet bekend. Ook deze groep patiënten behalen zeer goede resultaten met OriGENE therapie. Lees hier meer over ervaringen van patiënten.

Bij Spinesport Fysiotherapie Maastricht beschikken we over het Origene-2 toestel. Met dit apparaat kunnen we de volledige wervelkolom trainen in plaats van alleen de lage rug. Met dit toestel kan getraind worden bij lage rugklachten (lumbaal), middenrug klachten (thoracaal), maar ook nekklachten (cervicaal) zoals een nekhernia.

Blijf niet lopen met lichamelijke klachten

Etalagebenen

Etalagebenen (medische term: Claudicatio Intermittens) is het gevolg van de aandoening Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV). Perifeer Arterieel Vaatlijden is een vaatziekte. Bij deze aandoening zijn de slagaders vernauwd. Hierdoor wordt er te weinig zuurstof naar de spieren aangevoerd. Dit zal met name merkbaar worden tijdens fysieke inspanning zoals lopen. Symptomen van Claudicatio Intermittens zijn een krampachtig gevoel in de kuiten, bovenbenen of billen. Daarnaast kun je last krijgen van een moe of doof gevoel in het been. De klachten zullen meestal verdwijnen na ongeveer 10 minuten rust.

Een van de meest effectieve en minst ingrijpende behandelmethode bij etalagebenen is looptraining onder begeleiding van een gespecialiseerd fysiotherapeut. Jeroen Dethmers, fysiotherapeut in Maastricht, heeft deze opleiding met succes afgerond en al meerdere patiënten mogen begeleiden.

Onze fysiotherapeuten zijn aangesloten bij het Chronisch ZorgNet. Dit is een netwerk met specialisten op het gebied van Chronische ziekten waaronder Claudicatio Intermittens.

Onze Fysiotherapeuten in Maastricht

Jeroen Dethmers

 • Fysiotherapeut
 • Claudicatio Intermittens
 • Osteopaat (i.o.)

Werklocatie: Maastricht

BIG: 99056557504

AGB-Code: 04113778

Rik Kuiper

 • Fysiotherapeut

Werklocatie: Maastricht

BIG: 59921061004

AGB-Code: 04850686

Sarah de Maaker

 • Fysiotherapeut

Werklocatie: Maastricht

BIG: 19926534204

AGB-Code: 04247422

Openingstijden

Maandag 07:30 – 18:00
Dinsdag 07:30 – 19:00
Woensdag 07:30 – 19:00
Donderdag 08:30 – 18:00
Vrijdag 07:30 – 16:30
Zaterdag 10:00 – 12:00
Zondag Gesloten

Contactgegevens

Spinesport Maastricht: Rugexperts & Sportfysiotherapie
Avenue Ceramique 221, 4e etage, 6221 KX
Maastricht
Telefoon: 043 707 4842
E-mail: spinesport.maastricht@gmail.com
 
AGB-Code: 04061167

Maak direct een afspraak !

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Blijf niet lopen met lichamelijke klachten

Nicky Nellen
Latest posts by Nicky Nellen (see all)
  Neem contact met ons op

  Heeft u een vraag? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt