Fysiotherapie in Maastricht

Snel een afspraak maken?

De fysiotherapeuten van Spinesport Fysiotherapie in Maastricht helpen je graag bij je fysieke klachten. Door middel van verschillende behandelmethodes zijn onze fysiotherapeuten in staat om je van je klachten af te helpen. Bij lichamelijke klachten kun je denken aan een Schouderklachten, Rugklachten, Knieklachten of bijvoorbeeld Enkelklachten.

Sportfysiotherapie Maastricht

Ben je geblesseerd geraakt tijdens het sporten of gewoon een fanatieke sporter die wilt revalideren? Dan ben je bij Spinesport Fysiotherapie in Maastricht aan het juiste adres voor sportfysiotherapie. Onze sportfysiotherapeuten zullen in samenspraak met jou een behandelplan opstellen om je zo snel mogelijk weer klachtenvrij op het speelveld te hebben.

Onze fysiotherapiepraktijk in Maastricht beschikt over een ruime oefenzaal met veel trainingsmogelijkheden. De fysiotherapeuten in Maastricht zijn gespecialiseerd in een actieven revalidatie.

Fysiotherapie in Maastricht, voor rugklachten en sportfysiotherapie

Fysiotherapie voor rugklachten

In Maastricht maken we net als bij de andere vestigingen van “Spinesport Fysiotherapie” gebruik van het OriGENE behandelconcept. Door middel van deze actieve training zijn we in staat om veel specifieke en aspecifieke lage rugklachten te behandelen. OriGENE therapie is een van de meest effectieve behandelmethode bij (a)specifieke lage rugklachten.

Specifieke lage rugklachten zijn rugklachten waarvan de oorzaak bekend is. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan: ischias, hernia-klachten, artrose, scoliose of bekkeninstabiliteit.

Bij aspecifieke lage rugklachten (ruim 80% van alle rugklachten) is de oorzaak van de klachten echter niet bekend. Ook deze groep patiënten behalen zeer goede resultaten met OriGENE therapie. Lees hier meer over ervaringen van patiënten.

Bij Spinesport Fysiotherapie Maastricht beschikken we over het Origene-2 toestel. Met dit apparaat kunnen we de volledige wervelkolom trainen in plaats van alleen de lage rug. Met dit toestel kan getraind worden bij lage rugklachten (lumbaal), middenrug klachten (thoracaal), maar ook nekklachten (cervicaal) zoals een nekhernia.

Wat ervaren onze klanten..

Review Fysiotherapie Maastricht
Physical Therapy Maastricht for low back pain
Beoordeling van de Fysiotherapeut in Maastricht
Sportfysio in Maastricht
Physiotherapy in Maastricht
Origene therapie in Maastricht

Etalagebenen

Etalagebenen (medische term: Claudicatio Intermittens) is het gevolg van de aandoening Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV). Perifeer Arterieel Vaatlijden is een vaatziekte. Bij deze aandoening zijn de slagaders vernauwd. Hierdoor wordt er te weinig zuurstof naar de spieren aangevoerd. Dit zal met name merkbaar worden tijdens fysieke inspanning zoals lopen. Symptomen van Claudicatio Intermittens zijn een krampachtig gevoel in de kuiten, bovenbenen of billen. Daarnaast kun je last krijgen van een moe of doof gevoel in het been. De klachten zullen meestal verdwijnen na ongeveer 10 minuten rust.

Een van de meest effectieve en minst ingrijpende behandelmethode bij etalagebenen is looptraining onder begeleiding van een gespecialiseerd fysiotherapeut. Jeroen Dethmers, fysiotherapeut in Maastricht, heeft deze opleiding met succes afgerond en al meerdere patiënten mogen begeleiden.

Onze fysiotherapeuten zijn aangesloten bij het Chronisch ZorgNet. Dit is een netwerk met specialisten op het gebied van Chronische ziekten waaronder Claudicatio Intermittens.

Onze Fysiotherapeuten in Maastricht

Rik Kuiper

 • Fysiotherapeut

Werklocatie: Maastricht

BIG: 59921061004

AGB-Code: 04850686

Fara van Damme

 • Fysiotherapeut

Werklocatie: Maastricht

BIG: 69929525904

AGB-Code: 04249133

Alma Schrijver

 • Fysiotherapeut

Werklocatie: Maastricht

BIG: 49931921704

AGB-Code: 04500907

Openingstijden

Maandag07:30 – 18:00
Dinsdag07:30 – 19:00
Woensdag07:30 – 19:00
Donderdag08:30 – 18:00
Vrijdag07:30 – 16:30
Zaterdag10:00 – 12:00
ZondagGesloten

Contactgegevens

Spinesport Maastricht: Rugexperts & Sportfysiotherapie
Avenue Ceramique 221, 4e etage, 6221 KX
Maastricht
Telefoon: 043 707 4842
E-mail: maastricht@spinesport.nl
 
AGB-Code: 04061167

Maak direct een afspraak !

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Blijf niet lopen met lichamelijke klachten

  Wij horen graag je mening over onze fysiotherapeuten in Maastricht!

  Laat hier een review achter! >>

  Reviews Spinesport Fysiotherapie

  Laatste update: door Nicky Nellen

  Nicky Nellen
  Laatste berichten van Nicky Nellen (alles zien)
   Neem contact met ons op

   Heeft u een vraag? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.