Fysiotherapie in Venray

Coronavirus (COVID-19)

Door overmacht zijn wij helaas genoodzaakt om tot nader order onze deuren te sluiten. Dit betreft zowel de fitness als fysiotherapie.

Voor vragen of urgente behandelingen kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Telefoon: 0478 516 099 (centraal nummer Spinesport)
E-mail: info@spinesport.nl

Fysiotherapie in Venray

Bij Spinesport Fysiotherapie Venray helpen wij je graag bij fysieke klachten. In onze moderne fysiotherapiepraktijk, gevestigd aan de Westsingel in Venray, hebben we ruime behandelkamers voor 1-op-1 behandelingen. Daarnaast beschikken we over een grote oefenzaal met trainingsapparatuur.

Blijf niet lopen met lichamelijke klachten

Sportfysiotherapie Venray

In de fysiotherapie is de revalidatie van sporters oftewel sportfysiotherapie uitgegroeid tot een specialisme. Binnen onze praktijk in Venray beschikken meerdere fysiotherapeuten over dit specialisme. Onze sportfysiotherapeuten helpen al ruim 13 jaar sporters terug te keren naar hun oude sportniveau. Naast dat we sporters helpen met herstellen van een sportblessure, zijn we er ook voor preventie en voorlichting.

De sportfysiotherapeuten van Spinesport hebben onder andere goede contacten met de tennisvereniging T.C. Rodhe.

Fysiotherapie voor rugklachten

Naast de algemene fysiotherapie en sportfysiotherapie hebben de fysiotherapeuten van Spinesport veel ervaring met het behandelen van (lage) rugklachten. Lage rugklachten zijn vaak erg vervelende klachten die lang kunnen duren. Rugklachten kunnen we onderverdelen in twee groepen, de specifieke en de aspecifieke lage rugklachten.

Bij specifieke lage rugklachten is de oorzaak van de klachten bekend. Hierbij kun je denken aan ischias, hernia-klachten, scoliose, artrose, bekkeninstabiliteit en spit. Bij aspecifieke lage rugklachten is de oorzaak van de klachten niet bekend. Ongeveer 80-90 procent van de lage rugklachten zijn aspecifiek.

Wij behandelen (lage) rugklachten in veel gevallen met behulp van de OriGENE. Dit is een soort fitnesstoestel waarmee we de beweeglijkheid, coördinatie en kracht van de rug veilig kunnen trainen. OriGENE therapie is zeer effectief gebleken bij zowel specifieke als aspecifieke lage rugklachten.

Blijf niet met rugklachten lopen, maak zo snel mogelijk een afspraak om te voorkomen dat ze chronisch worden.

Blijf niet lopen met lichamelijke klachten

Etalagebenen

De medische term voor “etalagebenen” is Claudicatio Intermittens. Bij deze aandoening zijn de slagaders van de benen vernauwd door aderverkalking. Hierdoor kan er te weinig zuurstof naar de benen worden aangevoerd. Vaak ontstaan er krampen in de kuiten na enige tijd lopen. Dit gevoel kan ook in de bovenbenen of billen optreden.

Ankie Vermeulen (algemeen fysiotherapeut & sportfysiotherapeut) heeft de cursus voor Claudicatio Intermittens behandeling met succes afgerond. De behandeling van Claudicatio Intermittens bestaat uit speciaal ontwikkelde looptraining om de doorbloeding te verbeteren. Doordat de doorbloeding verbeterd zullen de klachten in de kuiten, bovenbenen en billen verminderen.

Wij zijn aangesloten bij het Chronische ZorgNet, een netwerk van gespecialiseerde therapeuten voor de behandeling van onder andere etalagebenen.

Dry Needling Venray

Dry Needling is een behandelvorm waarbij gewerkt wordt met dunne naalden. Deze naalden worden in verdikkingen van de spier geprikt, ook wel “triggerpoints” genoemd. Op deze manier lossen de triggerpoints in de spier op en ontspannen de spieren.

Frank Roomans (algemeen fysiotherapeut & sportfysiotherapeut) heeft de cursus dry needling met succes afgerond. Ondertussen heeft Frank al veel mensen weten te helpen door middel van dry needling.

Benieuwd wat Frank voor jou kan betekenen?

Fitness Venray

Sinds oktober 2019 is het mogelijk om bij Spinesport te komen fitnessen. Wij maken gebruik van de “eGYM” krachtcirkel. Dit is een intensieve circuit training waarmee je algehele kracht traint. Dankzij de intensiteit behaal je in slechts 30 minuten per training resultaat.

Voor de eGYM bieden we gratis proeftrainingen aan.

Contactgegevens

Spinesport Fysiotherapie Venray: Rugexperts & Sportfysiotherapie
Westsingel 5D, 5801 TT
VenrayTelefoon: 0478 516 099
E-mail: spinesport.venray@gmail.com

Contactformulier

Uw naam

Uw e-mail

Uw telefoonnummer

Uw bericht

Blijf niet lopen met lichamelijke klachten

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt