Manuele therapie

Graag willen we je informeren over de voordelen, werkwijze en toepassingen van manuele therapie binnen onze praktijk. Manuele therapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat. Onze ervaren manueel therapeuten passen geavanceerde technieken toe om jouw mobiliteit te verbeteren, pijn te verminderen en je algehele welzijn te bevorderen.

Manuele therapie in Venray, Venlo en Weert.

Maak een afspraak bij de manueel therapeut

Voordelen van manuele therapie

 1. Pijnverlichting: Manuele therapie kan effectief zijn bij het verminderen van pijn, vooral bij gewrichts- en spierklachten.
 2. Verbeterde Mobiliteit: Door het toepassen van specifieke technieken kunnen beperkingen in bewegingsbereik worden verminderd of verholpen.
 3. Sneller Herstel: Manuele therapie kan het herstelproces versnellen en de tijd die nodig is om weer normaal te functioneren verkorten.
 4. Individuele Aanpak: Onze manueel therapeuten werken nauw samen met jou om een behandelplan op maat te ontwikkelen, afgestemd op jouw specifieke behoeften en doelen.
 5. Onderliggende Oorzaken Aanpakken: In plaats van alleen symptomen te behandelen, richten onze therapeuten zich op het vinden en aanpakken van de onderliggende oorzaken van klachten.

Werkwijze

 1. Intake en Onderzoek: Bij je eerste afspraak zal de manueel therapeut een uitgebreide evaluatie uitvoeren om een duidelijk begrip te krijgen van je klachten en medische geschiedenis.
 2. Diagnose: Gebaseerd op het onderzoek zal de therapeut een diagnose stellen en een behandelplan voorstellen.
 3. Behandeling: Tijdens de behandeling worden verschillende technieken toegepast, zoals mobilisaties en manipulaties, om gewrichten en weefsels te herstellen.
 4. Advies en Oefeningen: Je krijgt mogelijk oefeningen en advies om je herstel te ondersteunen en verbetering op lange termijn te bevorderen.
 5. Evaluatie en Bijstelling: Gedurende het behandeltraject zal de voortgang regelmatig worden geëvalueerd en kan het behandelplan worden aangepast indien nodig.

Toepassingen manuele therapie

 1. Rug- en Nekklachten: Manuele therapie is vaak effectief bij het behandelen van rug- en nekpijn, inclusief hernia’s, artrose en stijfheid.
 2. Gewrichtsproblemen: Voor klachten aan gewrichten zoals schouders, knieën en enkels kunnen specifieke technieken verlichting bieden.
 3. Hoofdpijn en Migraine: Sommige vormen van hoofdpijn kunnen positief reageren op manuele therapie.
 4. (Draai)Duizeligheid: Sommige vormen van duizeligheid reageren uitstekend op behandeling van een manueel therapeut.
 5. Sportblessures: fysiotherapeutische behandelingen kunnen sporters helpen bij het herstellen van blessures en het voorkomen van terugkerende problemen.

Maak een afspraak bij de manueel therapeut

Reviews van Spinesport Rugexperts & Sportfysiotherapie

Laatste update: door Nicky Nellen

Nicky Nellen
Laatste berichten van Nicky Nellen (alles zien)
  Neem contact met ons op

  Heeft u een vraag? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.