Pijn tijdens lopen in je benen? Het hoeft niet!

 In nieuws

Jaarlijks komen er 25.000 tot 30.000 nieuwe patiënten met Claudicatio Intermittens (CI) bij in Nederland.  Van alle 55-plussers in Nederland heeft ruim 19% CI.  Wat is Claudicatio Intermittens (etalagebenen) en wat kunt u eraan doen. Bij Spinesport helpen wij u graag.

Wat zijn etalagebenen?

Claudicatio Intermittens is de officiële medische term. Mensen met Claudicatio hebben last van slagaderverkalking in de vaten. De klachten uiten zich voornamelijk in de kuiten, echter zit de aderverkalking in heel je lichaam. De slagaderverkalking is voornamelijk een ophoping van vet binnen het bloedvat en verharding van de vaatwand. Dit zorgt voor een verminderde rekbaarheid van het bloedvat en een vernauwing in het vat.

Hoe kom je aan etalagebenen?

Er zijn een aantal risicofactoren bekend die zorgen dat de kans op etalagebenen vergroot. Denk hierbij aan: overgewicht, roken, ongezonde leefstijl, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, diabetes en verminderde lichaamsbeweging. Wanneer er sprake is van etalagebenen is er ook een vergrote kans op hart- en/of herseninfarct.

Voorkomen van erger

Wat nu? Samen met uw arts wordt de medicatie juist ingesteld om bloeddruk, cholesterol en eventueel diabetes onder controle te krijgen. Daarnaast heeft u zelf ook een belangrijke rol. Door meer lichaamsbeweging, verminderen van overgewicht, gezondere leefstijl en stoppen met roken voorkomt u erger. Ten slot wordt er gestart met gesuperviseerde looptherapie (GLT) bij een ClaudicatioNet fysiotherapeut. Bij Spinesport zijn meerdere therapeuten gespecialiseerd en helpen u graag.

Gesuperviseerde looptherapie (GLT)

Bij Spinesport krijgt u een persoonlijk advies en behandelplan op maat. Door het volgen van dit wetenschappelijk onderbouwde programma verbeterd de loopafstand, conditie, kwaliteit van leven en heeft het een positieve invloed op de bloeddruk, cholesterol en eventuele suikerziekte. Maar het belangrijkste is dat deze therapie invloed heeft op het hele lichaam. Al uw bloedvaten zullen verbeteren maar ook uw longen en pompfunctie van het hart zal beter functioneren.

Geïnteresseerd?

Voor een vrijblijvend adviesgesprek kunt u contact opnemen met een van onze locaties. Ook op de website van Spinesport of ClaudicatioNet vindt u meer informatie.

Recent Posts
Neem contact met ons op

Heeft u een vraag? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt