Stoppen met roken; vergoeding van zorgverzekering

 In nieuws

Vanuit je basisverzekering heb je recht op één stoppen-met-roken behandeling per jaar. Lukt het niet en wil je het op een andere manier proberen? Sluit dan een aanvullende verzekering af.

 

Basisverzekering

Per jaar wordt er één stoppen-met-roken programma vergoed vanuit je basisverzekering. Als je aan zo’n programma deelneemt worden de nicotinevervangende middelen en eventuele ondersteunende medicatie ook vergoed vanuit de basisverzekering. Bij sommige verzekeraars vallen de kosten onder je eigen risico, ook al voert de huisarts (een deel van) het programma uit. Vraag dit voor de zekerheid even na bij je zorgverzekeraar.

Vergoeding bij chronische ziekte

Als je chronisch ziek bent kun je deelnemen aan gecontracteerde zorgprogramma’s (ketenzorg) voor: diabetes mellitus type 2, COPD, hart- en vaatziekten, verhoogd vasculair risicomanagement en astma. Als de begeleiding bij het stoppen met roken onderdeel is van zo’n zorgprogramma is daarvoor een vergoeding uit de basisverzekering waarvoor je geen eigen risico betaalt. Ook wanneer de begeleiding bij het stoppen met roken onderdeel is van verloskundige zorg, is hiervoor een vergoeding vanuit de basisverzekering waarbij je geen eigen risico hoeft te betalen.

Aanvullende verzekering

Helpt de behandeling die je hebt gedaan niet en wil je het op een andere manier proberen? Dan kan je hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten.

Premie overlijdensrisicoverzekering kan fors naar beneden

Twee jaar na de stopdatum met roken kun je dit aan jouw overlijdensrisicoverzekeraar doorgeven. Deze zal de premie naar het niet-rokerstarief zetten. Onderzoek van Independer wijst uit dat rokers jaarlijks gemiddeld € 355 meer premie betalen dan niet-rokers.

Bron: Independer

Recent Posts
Neem contact met ons op

Heeft u een vraag? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt
Fysiotherapie in Venray