Origene 2, de behandeling van rug- en nekklachten.

De bestaande Origene 1 richt zich op de behandeling van (chronische) lage rugklachten. Dit behandeltoestel wordt inmiddels in Nederland bij circa 100 fysiotherapie-praktijken gebruikt. De Origene 2 gaat een stap verder en maakt in één toestel de behandeling mogelijk van de gehele wervelkolom, van stuit tot kruin. Zowel integraal, als ook voor klachten aan de lage rug, de hoge rug en de nek.

De behandeling wordt onder één op één begeleiding en toezicht van de fysiotherapeut bij Spinesport uitgevoerd op het OriGENE-behandeltoestel. Bekijk onderstaande video voor verdere toelichting.

Origene 2: waarom?

De achterliggende ideeën bij de ontwikkeling van de Origene2 zijn:

  • dat er op het gebied van hoge rug en nekklachten slechts weinig behandelmogelijkheden zijn.
  • dat je de onderrug nog beter kunt oefenen/behandelen door ook de bovenkant van de wervelkolom mee te nemen.
  • dat je nekklachten beter kunt behandelen door ook het onderste deel van de wervelkolom mee te nemen. Hiermee beogen we dat de integrale aansturing van alle spieren rond de wervelkolom beter verloopt. Geïsoleerd trainen van alleen de nek is ook mogelijk, docht biedt dit voordeel niet.

De Origene2 maakt daarmee in één toestel de behandeling mogelijk van de gehele wervelkolom, van stuit tot kruin. Zowel integraal, als ook voor klachten aan de lage rug, de hoge rug en de nek.

Origene 2. Wat en hoe: de techniek en eigenschappen

Met behulp van dit nieuwe toestel kunt u een optimale functionele beweging met de gehele rug maken. Het toestel combineert hiervoor drie belangrijke eigenschappen:

  1. De strekbeweging van de rug wordt (net als in de Origene1) volledig geïsoleerd door bij-bewegingen van benen, heupen en bekken onmogelijk te maken. U kunt daardoor niet gaan compenseren.
  2. Parallel aan de belasting op de onderrug via de schouder-rol vindt nu een hiervan onafhankelijke belasting plaats van de bovenkant van de wervelkolom. Hiertoe wordt een apart steun tegen het achterhoofd geplaatst, waarmee men via een tweede as over hetzelfde draaipunt een aparte gewichtsstapel kan optillen.
  3. De aard van de trainingsbelasting, die het toestel nu over de gehele wervelkolom oplegt, kan volledig worden aangepast aan de individuele mogelijkheden en beperkingen van de patiënt. Dit realiseert de fysiotherapeut door gebruik te maken van maar liefst 11 verschillende instellingsvariabelen op het toestel, die alle op elkaar inwerken.

U beweegt en traint de hele rug en/of nek over het gehele bewegingstraject met een optimale, aan uw individuele situatie aangepaste weerstand. Het toestel maakt aldus een isotonische belasting (een gelijkmatige spanning van de betrokken spieren) mogelijk over de hele Rang of Motion, over de gehele wervelkolom. Geen enkel ander behandeltoestel kent deze mogelijkheden.

Verzekering

De kosten van de behandeling worden geheel of gedeeltelijk vergoed, mits u een aanvullende verzekering heeft met dekking voor fysiotherapie. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw fysiotherapeut.

rugklachten & wetenschap

Mede op basis van ervaringen vanuit de circa 100 OriGENE-vestigingen in Nederland voeren verschillende universitaire onderzoeksgroepen en opleidingsinstituten onderzoek naar OriGENE uit. In december 2012 vond de eerste publicatie plaats in het gerenommeerde internationale medisch tijdschrift SPINE.

Voor meer informatie: Onderzoek en wetenschappelijke OriGENE publicaties

Meer informatie

Heeft u vragen? Stel deze dan gerust aan een van onze gecertificeerde Origene-therapeuten. Uitgebreide informatie kunt u ook vinden op  www.origene.nl. Daar kunt u meer lezen  over o.a. wetenschappelijk onderzoek, voor wie de behandeling geschikt is en voor wie niet, ervaringen van andere patiënten e.d..

De OriGENE2 is op dit moment beschikbaar bij Spinesport in Maastricht en Venray.

Meld u aan voor een gratis rugadvies

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt