Behandeling van rugklachten en rugpijn

RUGKLACHTEN EN RUGPIJN

Rugklachten en rugpijn, met name lage rugpijn, behoren tot de meest voorkomende klachten aan het bewegingsapparaat. Voor mensen met rugklachten en rugpijn zijn dagelijkse activiteiten als werken, sporten en het uitoefenen van hobby’s pijnlijk en soms zelfs onmogelijk.

Specifieke en aspecifieke rugklachten

Rugklachten worden doorgaans ingedeeld in specifieke en aspecifieke rugklachten.

Bij specifieke rugklachten is sprake van een specifiek pathofysiologisch mechanisme. Voorbeelden hiervan zijn hernia, ischias, artrose en scoliose.

Aspecifieke rugklachten zijn (lage) rugklachten waarbij geen specifieke oorzaak aantoonbaar is. Dit is bij ongeveer 90% van de mensen met rugpijn het geval. Bij aspecifieke rugpijn zijn geen afwijkingen op een röntgenfoto zichtbaar.

Behandeling aspecifieke lage rugpijn

Gaat aspecifieke lage rugpijn na een paar dagen niet over, dan volgt meestal doorverwijzing naar een fysiotherapeut. Vaak kiest de fysiotherapeut vervolgens voor massages, warmtebehandelingen en voorzichtige oefeningen. Een aanpak die (soms) tijdelijk vermindering van de rugklachten oplevert, maar geen blijvende oplossing voor rugklachten en rugpijn is.

OriGENE behandeling bij rugklachten en rugpijn

Spinesport heeft zich gespecialiseerd in OriGENE behandeling. Bij OriGENE behandeling worden de rugspieren geïsoleerd en intensief getraind, waardoor ze hun functie optimaal kunnen vervullen. Rugpijn en rugklachten nemen snel af. Lees hier meer over OriGENE behandeling.

Meld u aan voor een gratis rugadvies

Laatste update: door Paul Nellen

Nicky Nellen
Laatste berichten van Nicky Nellen (alles zien)
    Neem contact met ons op

    Heeft u een vraag? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.