Effectieve sportfysiotherapie bij schouderblessure

Een schouderblessure hindert elke (top)sporter. Sporten met een schouderblessure is pijnlijk. Bij sommige sporten en bij sommige schouderblessures is het zelfs niet mogelijk om te sporten. Een sportgerichte behandeling en begeleiding bij de sportfysiotherapeut van Spinesport brengt elke sporter weer zo snel mogelijk in topconditie. De sportfysiotherapeut richt zich op het terugbrengen van de belastbaarheid van de sporter(ster) naar het niveau van voor de schouderblessure of hoger.

Last van schouderklachten?

Slijmbeursontsteking bij (top)sporters

Een slijmbeursontsteking (of bursitis) beperkt u onmiddellijk in uw mobiliteit. Sporten met een slijmbeursontsteking is soms onmogelijk. Het in beweging houden van de schouder is bij een slijmbeursontsteking echter van groot belang. Door de pijn is beweging niet prettig en is gedegen begeleiding door een sportfysiotherapeut aangewezen. Door middel van mobilisatietechnieken wordt de pijngrens verschoven, waardoor de bewegingsvrijheid toeneemt en de pijn afneemt. Direct hierop volgend start u met oefeningen die de spierkracht en de mobiliteit vergroten.

Instabiliteit van de schouder bij (top)sporters

Schouderinstabiliteit betekent dat uw schoudergewricht eigenlijk te los is en dat uw bovenarm een te grote bewegingsvrijheid heeft ten opzichte van de kom van uw schouderblad. In sommige gevallen wordt die instabiliteit zo groot dat de bol van de bovenarm uit de kom gaat, dit is de zogenaamde luxatie of ontwrichting van de schouder. Indien er geen behandeling wordt ingesteld zal de aandoening ernstiger worden en kan ze aanleiding geven tot een vroegtijdige artrose van de schouder. Met sportfysiotherapie wordt gewerkt aan het herwinnen van de mobiliteit door het opbouwen van spierkracht. Ook wordt gewerkt aan preventie van recidive, door het corrigeren van een verkeerde houding en ook weer door het opbouwen van spierkracht.

Last van schouderklachten?

Laatste update: door Paul Nellen

Nicky Nellen
Laatste berichten van Nicky Nellen (alles zien)
    Neem contact met ons op

    Heeft u een vraag? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.