Scoliose behandeling met OriGENE methode

Scoliose

Scoliose is een afwijkende kromming in de wervelkolom. De wervelkolom maakt een zijwaartse bocht in de vorm van de letter S of (soms) de letter C. Daarbij zitten de wervels en de ribben bijna altijd zo gedraaid dat er op borsthoogte aan de rugzijde een bolling (bochel) van de ribben ontstaat.

fysiotherapie bij een scoliose

Symptomen van scoliose

Blijf niet lopen met lichamelijke klachten

Bij scoliose is meestal een afwijkende lichaamshouding (bolling hoog in de rug, een schouder hoger dan de andere, een heup hoger dan de andere, een korter been, schuine voorkeurstand van het hoofd) zichtbaar. Bij een zeer ernstige scoliose kunnen longproblemen ontstaan; de longen komen in verdrukking.

OriGENE behandeling bij scoliose

De resultaten van OriGENE behandeling bij scoliose zijn vaak verbluffend. Doorgaans wordt gedacht dat bij scoliose geen effectieve behandeling mogelijk is. Bij zeer ernstige scoliose wordt soms gekozen voor een operatie, waarbij wervels worden vastgezet. Een dergelijke operatie is ingrijpend, doordat de bewegingsvrijheid permanent wordt verminderd. Door de rugspieren geïsoleerd te trainen (met OriGENE behandeling) worden deze spieren zo sterk, dat ze automatisch (een deel van) de kromming kunnen oplossen. U zult versteld staan van de behaalde resultaten van OriGENE behandeling bij scoliose.

ORIGENE BEHANDELING BIJ TAL VAN RUGKLACHTEN

Lees hier meer over OriGENE behandeling of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over OriGENE behandeling bij scoliose of andere rugklachten.

Meld u aan voor een gratis rugadvies

Laatste update: door Nicky Nellen

Nicky Nellen
Laatste berichten van Nicky Nellen (alles zien)
    Neem contact met ons op

    Heeft u een vraag? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.