Wat is spit?

Wat is spit?

Spit is een lage rugpijn, die meestal in het gebied tussen de onderste ribben en de billen wordt waargenomen. Bij een ‘spitaanval’ is bewegen zeer pijnlijk: opstaan vanuit een stoel of bed kan bij spit een onmogelijke opgave lijken. Spit is een reactie van de rugspieren op overbelasting. De spieren kunnen de inspanning die van ze wordt gevraagd niet aan en verkrampen daardoor. Spit kan onder meer optreden door een plotselinge beweging of verdraaiing, door een verkeerde houding, door stress of door zwaar lichamelijk werk.

Fysiotherapie behandeling van ischias klachten

Symptomen van spit

Spit is te herkennen aan een plotselinge pijnscheut die overgaat in een langdurige pijn die nauwelijks afneemt. De pijn bij spit wordt gevoeld in de lage rug en straalt soms uit naar de bovenbenen. Spit maakt normaal functioneren onmogelijk.

Blijf niet lopen met lichamelijke klachten

OriGENE behandeling bij spit

OriGENE behandeling is zeer effectief bij spit. OriGENE behandeling pakt de oorzaak van spit aan. Bij OriGENE behandeling verbeteren de spierkracht, coördinatie en mobiliteit van de rug, waardoor spit niet alleen verdwijnt, maar vooral ook: niet meer terugkomt. De kwaliteit van de rugspier verbetert door OriGENE behandeling aanzienlijk, waardoor de spier niet meer overbelast raakt.

ORIGENE BEHANDELING BIJ TAL VAN RUGKLACHTEN

Lees hier meer over OriGENE behandeling of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over OriGENE behandeling bij spit of andere rugklachten.

Meld u aan voor een gratis rugadvies

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt