VERGOEDING FYSIOTHERAPIE VOOR JONGEREN TOT 18 JAAR

Jongeren tot 18 jaar ontvangen vanuit de basisverzekering altijd 100% vergoeding voor de eerste 18 behandelingen zonder eigen risico. Daarna volgen dezelfde vergoedingen als bij volwassenen, afhankelijk van de aanvullende verzekering en of de indicatie op de ‘chronische lijst van aandoeningen’ voorkomt.
Je bent jonger dan 18 jaar:
  • De Zorgverzekeraar vergoedt de eerste 18 behandelingen fysiotherapie bij Spinesport altijd.
  • Je betaald géén eigen risico voor fysiotherapie.
  • Je hebt geen verwijzing nodig om naar de fysiotherapeut te gaan.
  • Indien meer dan 18 fysiotherapie behandelingen nodig zijn, worden deze behandelingen betaald uit de Aanvullende Verzekering.
  • Fysiotherapie behandelingen uit de Aanvullende Verzekering kennen geen eigen risico.

Spinesport heeft met alle zorgverzekeraars een contract. Hierin zijn afspraken gemaakt over kwaliteit en prijzen.

Heb je een (sport)blessure of andere klachten aan het bewegingsapparaat? Meld je dan aan voor een eerste fysiotherapie afspraak bij Spinesport.
Directe toegang fysiotherapie

Directe toegang of zonder verwijzing naar een fysiotherapeut. Dit heeft het voordeel, dat je ‘direct’ bij de fysiotherapeuten van Spinesport terecht kunt, zodat je meteen kunt werken aan het herstel. De huisarts blijft wel de centrale rol spelen in de coördinatie van jouw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts infomeren, tenzij jij aangeeft dat je dat niet wenst.

Als je besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut bij Spinesport te gaan, dan voeren wij eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat de fysiotherapeut eerst vaststelt of jij bij ons aan het goede adres bent. Zo niet, dan krijg je het advies om eerst de huisarts te bezoeken.

Wanneer je wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut bij Spinesport start een uitgebreider onderzoek van jouw klachten en wordt een behandelplan gemaakt.

Meestal is de eerste behandeling gevuld met deze inventarisatie en volgt in de volgende zittingen de feitelijke behandeling. Met ingang van 2015 kan de fysiotherapeut er ook voor kiezen direct aansluitend te behandelen. Administratief  betekent dit dat er tijdens de eerste afspraak een extra behandeling in rekening wordt gebracht.

Maak een afspraak op één van onze locaties

Reviews van Spinesport Rugexperts & Sportfysiotherapie

Laatste update: door Nicky Nellen

Nicky Nellen
Laatste berichten van Nicky Nellen (alles zien)
    Neem contact met ons op

    Heeft u een vraag? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.