Vergoedingen voor fysiotherapie uit basisverzekering en aanvullende verzekering

U hebt recht op vergoedingen voor fysiotherapie als u een aanvullende verzekering heeft afgesloten waarbij fysiotherapie is opgenomen.

Fysiotherapie chronische aandoeningen

De vergoedingen voor fysiotherapie  bij chronische aandoeningen (volgens de landelijke lijst chronische aandoeningen) worden vanaf de 21e behandeling vanuit de basisverzekering vergoed. De eerste twintig behandelingen fysiotherapie worden door een eventuele aanvullende verzekering vergoed. Als u niet aanvullend verzekerd bent, dan zijn de eerste twintig behandelingen dus voor eigen rekening.

Vergoeding fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar

Kinderen tot 18 jaar ontvangen vanuit de basisverzekering altijd 100% vergoeding voor de eerste 18 behandelingen zonder eigen risico. Daarna volgen dezelfde vergoedingen als bij volwassenen, afhankelijk van de aanvullende verzekering en of de indicatie op de ‘chronische lijst van aandoeningen’ voorkomt.

Vergoedingen voor OriGENE behandeling

Bij OriGENE behandeling van rugklachten is gemiddeld slechts één behandeling per week nodig. De meeste mensen ervaren het grootste effect bij gemiddeld tien behandelingen. Daarna zal de frequentie van de behandeling snel overgaan naar één keer per twee weken, één keer per maand of zelfs één keer per twee tot drie maanden. Wat betreft het succespercentage, de kosten én de tijdsbesparing is de OriGENE behandelmethode dus voor zowel de cliënt als voor de zorgverzekeraar aantrekkelijk. Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten van de behandelmethode onder de noemer van fysiotherapie. Het is dan wel nodig om een aanvullende verzekering te hebben voor fysiotherapie.

Vergoedingen voor OriGENE behandeling door werkgever

Ook uw werkgever is gebaat bij een snel herstel van zijn werknemer en een beperking van het arbeidsverzuim. Om die reden zijn steeds meer werkgevers bereid om de OriGENE-behandeling te betalen. In sommige gevallen kan gebruik gemaakt worden van de “arbeidsverzuimpolis”.

Meer informatie over vergoedingen

Voor meer informatie over vergoedingen kunt uw polis nakijken of op www.zorgwijzer.nl
U kunt ook altijd contact met ons opnemen.

Laatste update: door Paul Nellen

Nicky Nellen
Laatste berichten van Nicky Nellen (alles zien)
    Neem contact met ons op

    Heeft u een vraag? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.