Terugdringen van ziekteverzuim door fysiotherapie

Ziekteverzuim door (pijn)klachten aan bijvoorbeeld (onder)rug, schouder, arm of nek is lastig voor werknemer en werkgever. Door gerichte fysiotherapie en begeleiding kan ziekteverzuim door pijnklachten aan het bewegingsapparaat vaak aanzienlijk verkort of zelfs voorkomen worden. Fysiotherapie bij ziekteverzuim door pijnklachten richt zich eerst en vooral op het verminderen of opheffen van de pijnklachten en op het reactiveren van de werknemer. Fysiotherapie draagt op deze wijze nadrukkelijk bij aan het beperken of voorkomen van ziekteverzuim.

Snel weer aan het werk door fysiotherapie

In de meeste gevallen is de werknemer al ziek thuis, met pijnklachten aan bijvoorbeeld rug, schouders, nek of knie. Soms is er al sprake van fysiotherapie. Er wordt echter nog te vaak niet specifiek getraind op het reactiveren van de patiënt als werknemer. Door gerichte fysiotherapie met de juiste oefeningen en in de juiste frequentie, kan de patiënt doorgaans veel sneller weer terug aan het werk. Voorkomen is uiteraard nóg beter dan genezen. Heeft een werknemer pijnklachten aan het bewegingsapparaat, neem dan direct contact op met Spinesport, zodat zo snel mogelijk met de behandeling gestart kan worden.

Samenwerkingen

Spinesport heeft een contract met “Dichterbij”. Werknemers van Dichterbij met rugklachten kunnen direct contact opnemen met Spinesport.
In samenwerking met “Stichting land van Horne” heeft Spinesport een voorlichtingscampagne georganiseerd ter preventie van rugklachten.

Laatste update: door Nicky Nellen

Nicky Nellen
Laatste berichten van Nicky Nellen (alles zien)
    Neem contact met ons op

    Heeft u een vraag? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.